Ogólnie o wodzie, zakwaszeniu i jonizatorach

 

 

Czy wiesz, że aby zachować zdrowie, nie musisz już stosować dziwnych diet i męczących treningów czy drogich suplementów? Dzięki odkryciom ostatnich lat oraz nowatorskim urządzeniom możesz zachować zdrowie i vitalność nie zmieniając praktycznie nic lub niewiele ze swojego stylu życia. Ale po kolei.


Choroby cywilizacyjne, nowotwór, nadciśnienie, artretyzm, osteoporoza, miażdżyca, to dzisiaj prawdziwa pandemia. Media straszą nas epidemią grypy czy eboli, ale prawdziwe zagrożenie mamy na co dzień i choć nie jest zaraźliwe, to zabija wielokrotnie częściej niż inne wirusy czy bakterie.

25% Polaków umiera na raka. Reszta cierpi na inne choroby tj. nadciśnienie, wylew, artretyzm, osteoporoza, kamica, otyłość, miażdżyca, cukrzyca, zgaga. Nie zawsze są śmiertelne schorzenia, ale powodujące wiele dolegliwości i również ogromne wydatki. Jak się przed nimi bronić i ratować nasze zdrowie w tym coraz mniej sprzyjającym środowisku, w którym przyszło nam żyć?czasteczka

Mówi się: jesteś tym co jesz, ale czy to do końca prawda? Człowiek składa saię w 70% z wody,  w wodzie trawione są pokarmy,   woda roznosi substancje odżywcze do komórek i oczyszcza je, to dzięki niej   wydalamy nieczystości, mamy nawilżone stawy i błony śluzowe. Woda przenosi elektrolity i umożliwia reakcje biochemiczne. Zdrowy człowiek może przeżyć bez jedzenia 4 tygodnie, ale bez wody zaledwie 3 dni. W ciągu życia wypijamy ok. 40 000l wody. Więc to woda stanowi o jakości naszego życia. Można śmiało więc powiedzieć: jesteś tym co pijesz. Jest to składnik absolutnie wszystkich tkanek.

Więc czy może nam być obojętne co pijemy???

Jak widać to właśnie woda ma decydujący wpływ na nasze zdrowie. Nasze ciało składa się z ok. 70 bilionów komórek składających się głównie z wody i otoczonych płynem międzykomórkowym. To właśnie ten płyn dostarcza składniki odżywcze do pojedynczych komórek i odbiera o nich substancje odpadowe. Życie to ruch płynów między komórkami, a jego zaburzenie oznacza choroby. Pojedyncza komórka żyje wykonuj e swoje funkcje, a w ostatnim stadium dzieli się na dwie, stara obumiera, a jej funkcje przejmuje nowa. Oblicza się, że co 7 lat otrzymujemy zupełnie nowe ciało składające sitkanka łącznaę z nowych komórek. Skoro tak, to dlaczego w ogóle się starzejemy? Otóż teoretycznie jesteśmy nieśmiertelni. Udowodnił to w swoich badaniach francuski lekarz, noblista Alexis Carrel. Stwierdził, że: Komórka jest nieśmiertelna! To tylko płyn, w której otoczeniu żyje, degeneruje! Odnawiając ten płyn systematycznie oraz dając komórce pożywienie, może ona praktycznie żyć wiecznie!”. Komórka spełniając swoje funkcje życiowe wydala do pły nu substancje swojej przemiany materii, czyli odpady. Tak więc w miarę upływu lat organizm coraz trudniej się oczyszcza, a komórki nie  są w stanie normalnie funkcjonować. Powoduje to ich systematyczną ich degenerację, a to z  kolei rozliczne choroby.

Odpady mają odczyn chemiczny kwaśny, a mówiąc inaczej to po prostu kwasy, tj. min.: węglowy, mlekowy, octowy, siarkowy itd. Czyli można przyjąć wniosek, że główną przyczyną starzenia się i chorób jest ZAKWASZENIE ORGANIZMU. Drugim niezwykle istotnym czynnikiem chorobotwórczym wolne rodniki, które omówimy w dalszej części. Skupmy się na początek na zakwaszeniu.

Na schemacie przedstawiona jest skala pH. Poziom pH płynów ustrojowych organizmu waha się między 7,35-7,45, czyli jest lekko zasadowy. Jednak gdyby pH spadło do poziomu 6,95 nastąpiła by śmierć. Zwróćmy uwagę jak delikatny i kruchy jest to mechanizm, gdzie nawet niewielkie wahania mogą spowodować poważne problemy zdrowotne. Kwasy, które bez przerwy wydzielają nasze komórki szkodliwe i powinny zostać wydalone. Jednak muszą wcześniej zostać zneutralizowane do postaci obojętnej substancjami zasadowymi. Problem w tym, że organizm nie jest w stanie sam ich wytworzyć i trzeba mu je dostarczyć z zewnątrz. W przeciwnym razie gromadzące się kwasy powodują systematycznie zakwaszanie całego organizmu, a to z kolei wiele różnych chorób.skala pH

Organizm ma mechanizmy obronne, które ratują życie, ale powodują choroby.

 Organizm działa na dwa sposoby:  

1. Pobiera związki zasadowe z różnych tkanek, np. z kości powodując osteoporozę, ze skóryzmarszczki, wypadanie włosów, z tkanki nerwowejnadpobudliwość, skłonność do depresji, itp.  

2. Odkłada kwasy w różnych tkankach: w stawachpowoduje to artretyzm, w mięśniachchroniczne zmęczenie, w nerkach, woreczku żółciowymkamienie, w tłuszczuotyłość, na oczachzaćmę, w mózguchorobę Alzheimra. Zakwaszony cholesterol obkleja żyły powodując miażdżycę. Nowotwór w większości przypadków rozwija się wkwasowość żywności  zakwaszonym środowisku, tzw. kwasicy metabolicznej. Zakwaszona krew to z kolei nadciśnienie, wylew, zawał, żylaki. Zakwaszenie powoduje również wzdęcia, zaparcia i zgagę.

Mamy tu bardzo szeroki wachlarz najróżniejszych chorób, które mają jeden wspólny mianownik: ZAKWASZENIE.

Główną przyczyną zakwaszenia jest niewłaściwa dieta. 80% produktów, które spożywamy ma odczyn kwaśny. Oznacza to że po ich spożyciu w organizmie wzrasta ilo ść   kwasów. Do takich produktów należy zaliczyć przede wszystkim mięso, białe pieczywo, kawa, herbata, alkohol, ziemniaki, cukier, wszelkie kolorowe napoje i in. Produkty o odczynie zasadowym to min. pomidory, oliwki, sałata, szpinak, brokuły, ogórki, winogrona itd.

Żywność o odczynie zasadowym spożywamy w małych ilościach, a tylko takie produkty w stanie wytworzyć w organizmie związki neutralizujące kwasy. Teoretycznie możemy zmienić dietę, ale nie ma się co oszukiwać jest to bardzo trudne, jeśli jemy przez całe życie mięso, to trudno go nagle odstawić. O ile jednak na rodzaj spożywanych produktów mamy jakiś wpływ, to niestety na ich jakość nie mamy żadnego. Praktycznie cała żywność dzisiaj zawiera związki chemiczne, które zatruwają i zakwaszają nasz organizm. Większość kupowanej żywności zawiera cukier, bardzo silnie zakwaszającą substancję. Jest on dodawany do wszystkiego: wyrobów mlecznych, wędlin, pieczywa, napojów soków itd., itp. Jak więc widać uniknięcie zakwaszenia jest niezwykle trudne, żeby nie powiedzieć niemożliwe.

Jak więc się bronić? Ponieważ neutralizacja kwasów żywnością jest praktycznie niemożliwa, pozostaje nam więc woda (wszelkie inne napoje zakwaszając e). Jednak nie chodzi tu o ilość wody, ale jej jakość. Zwykła woda pitna ma odczyn obojętny, a czasem lekko kwaśny, zwłaszcza wody gazowane.

Skąd wziąć więc wodę o odczynie zasadowym? I tu przychodzi nam z pomocą proces który nazywa się Jonizacją Wody. Jest to naturalne zjawisko, które powszechnie występuje w przyrodzie, np. w strumieniach, najlepiej w promieniach słońca. Taka woda nabiera właściwości korzystnych dla zdrowia   tj. odczyn alkaliczny i ujemne ORP.. Niestety na co dzień nie mamy do takiej wody dostępu, ale możemy skorzystać z nowoczeszakwaszenienej technologi i urządzenia typu Jonizator Wody. Jak widać na schemacie jest to naczynie przedzielone półprzepuszczalną membraną (D), oraz posiadające dwie elektrody (A,K), przez które przepuszcza się słaby prąd stały. Otrzymujemy wodę kwasową oraz alkaliczną. Wodę kwasową używamy zewnętrznie, bo ma działanie bakteriobójcze. Natomiast wodę alkaliczną pijemy w   ilości 1-2l dziennie   Picie takiej wody powoduje neutralizację kwasów, a także neutralizację wolnych rodników. Co z kolei niezwykle skutecznie wpływa n a nasze zdrowie.

Korzyści wynikające z pici a wody alkalicznej jest bez liku, wymieńmy tu tylko te najważniejsze: przywrócenie równowagi kwasowozasadowej całego organizmu, opóźnienie starzenia, poprawa stanu zdrowi a, samopoczucia, przypływ energii, profilaktyka (czasem leczenie) chorób nowotworowych, poprawa stanu kości, leczenie i zapobieganie cukrzycy, regulacja ciśnienia krwi, oczyszczenie organizmu i jelit, likwidacja kamicy, zmniejszenie otyłości, likwidacja zaparć, wzdęć, zgagi, neutralizacja wolnych rodników i wiele innych. Woda alkaliczna neutralizuje również Wolne rodniki, uzn awane za główną przyczynę nowotworów. Ogólnie rzecz biorąc to atomy, którym brakuje na orbicie jednego elektronu. Powstają w wyniku spożywania przemysłowej żywności lub dostajemy je z zewnątrz, np. z urządzeń elektrycznych oraz fal radiowych, np. telefonów czy wifi. Wolne rodniki bez przerwy atakują zdrowe komórki by pozyskać ten brakujący elek tron. Oblicza się, że takich ataków może być naw et 10 000 na dobę. Komorki, których atomy straciły elektrony mają zakłócone swoje funkcje życiowe i zaczynają się degenerować. Bardzo często wolne rodnikikradnąelektrony z atomów DNA komórek powodując degenerację kodu genetycznego, a to z kolei prowadzi do mutacji wzrostu i powstania ogniska raka.

Aby mieć stały i nieograniczony dostęp do wody alkalicznej wystarczy zakupić JONIZATOR WODY. schemat jonizatora

Jest to urządzenie elektryczne, które jak widać na ogólnym schemacie składa się z dwóch naczyń na wodę, pomiędzy nimi jest półprzepuszczalna membrana, a w każdym naczyniu znajduje się elektroda podłączona do dwóch biegunów słabego prądu stałego. Membrana skonstruowana jest ze specjalnego materiału, który przepuszcza poszczególne atomu i jony, natomiast nie przepuszcza całych cząsteczek wody lub innych zwązków, ponieważ są one za duże. Po włączeniu prądu następuje częścio wa  elektroliza wody dzięki czemu przy elektrodzie ujemnej otrzymujemy wodę alkaliczną tzw. "żywą", a przy elektrodzie dodatnie wodę kwasową tzw. "martwą"

Wodę alkaliczna ma odczyn pH lekko zasadowy oraz ujemne ORP, dzięki czemu pita regularnie skutecznie odkwasza organizm i neutralizuje wolne rodniki.

 

Woda kwasowa ma odczyn pH kwaśny i stosuje się ją zewnętrznie. Ma właściwości bakterio-, wiruso-, i gdzybobójcze. Świetnie się sprawdza przy leczeniu różnego rodzaju chorób skórnych tj, wysypki, grzybice, odparzenia itp. ale też stanowi dobre lekarstwo na katar.

 

Obecnie na ry nku jest szeroki wybór tych urządzeń. Różnią się one wyglądem, funkcjami, no i oczywiście ceną.aquator

 

 Najprostsze, a przy tym najtańsze urządzenia to jonizatory naczyniowe, produkowane przez litewską firmę Burbuliukas. to proste, solidne i łatwe w obsłudze urządzenia na praktycznie każdą kieszeń. Wyglądem przypominają czajnik elektryczny. Niektóre modele mają dodatkową f unkcję produkcji srebra koloidalnego, tzw. wody srebrnej. Mają pojemność 1-3l i świetnie sprawdzają się jako jonizatory domowe dla 1-4 osób.

Do każdego jonizatora naczyniowego dołączony jest 20 membranzapas na 1,5roku.książka

 

 Do każdego zakupionego jonizatora gratis książka

jonizator przepływowy

 

 

 

Inną grup ą j onizatorów są tzw. jonizatory przepływowe. Są to już bardziej zaawansowane konstrukcje, zaopatrzone często w najrozmaitsze funkcje, tj. filtr czy mineralizator. Są to urządzenia stacjonarne, montowane na stałe.

 

 

 

 

Na wszystkie modele jonizatorów producent daje 24 miesiące gwarancji. Wszelkie reklamacje rozpatrywane w naszej   siedzibie.  

   

Nasza firma jest autoryzowanym przedstawicielem producenta już od ponad roku. Oferujemy pełny asortyment jonizatorów, najniższe ceny, realizacja gwarancji, najniższe ceny oraz zakupy ratalne. Jak również porady sprzętowe, informacje oraz odpowiedzi na wszelkie pytania.

 

Zapraszamy na naszą stronę Jonizatory Wody  

Zamówienia przyjmujemy poprzez stronę internetową, mailem:   zamowienia@dlazdrowia.sklep.pl,  

lub telefonicznie: 609 502 748

 

Osobiście mam już prawie 50lat, piję wodę alkaliczną już od roku, efekty przeszły moje najśmielsze oczekiwania. Minęły mi bóle kolan i kręgosłupa, bóle mięśni, ogólne zmęczenie, wygładziły się zmarszczki i mam cerę jak 20latek, o wiele więcej energii i większy spokój. Zniknęły zaparcia, wzdęcia i zgaga. Nie przeziębiam się, a katar leczę wodą kwasową jednym psiknięciem do nosa. Wyleczyłem też łupież i przestały mi wypadać włosy. Mógłbym jeszcze długo wymieniać pozytywne działanie wody jonizowanej. Zapraszam na mój kanał na YouTube wystarczy wpisać moje nazwisko. Znajdą tam Państwo kilka fajnych filmów nt. wody i zakwaszenie i min. mój wykład w telewizji NTV. Chętnie również odpowiem na wszelkie pytania mailem lub telefonicznie.

Życzę dużo zdrowia.

Przemysław Piwko

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Rozumiem
pixel